EU-politik

Beslutninger i EU er afgørende for den danske byggebranche

Danmark og Europa står over for en række store udfordringer, men heldigvis har byggebranchen en masse svar. Det kræver dog, at den europæiske lovgivning ikke spænder ben for fair løn- og arbejdsvilkår, et sikkert arbejdsmiljø og et bæredygtigt byggeri.

Fakta om byggeriet i Europa

Den europæiske byggebranche beskæftiger over 18 millioner mennesker, hvilket gør den til en af de største sektorer i Europa.

Byggebranchen genererer en årlig omsætning på over 1.600 milliarder euro, hvilket svarer til cirka 9% af EU’s samlede BNP.

Omkring 10% af byggearbejderne i Europa arbejder i et andet land end deres hjemland, hvilket understreger branchens betydning for den europæiske arbejdskraftmobilitet.

Danmarks og Europas målsætninger om en ambitiøs, grøn omstilling kan ikke indfries uden en stærk byggebranche. Det er os, der rejser vindmøllerne, installerer solpanelerne og efterisolerer husene. Men i Danske Byggefag stiller vi krav til, at europæisk lovgivning værner om fair konkurrence, ordentlige løn- og arbejdsvilkår og et sikkert arbejdsmiljø.

I Danske Byggefag vil vi blandt andet:

  • Kræve høje europæiske mål for energieffektivisering.
  • Indføre et europæisk ID-kort på byggepladserne.
  • Insistere på at indføre nye grænseværdier for skadelige stoffer i byggematerialer.
  • Stille krav om forpligtende aftaler om arbejds-, arbejdsmiljø- og lærlingeklausuler i byggeriet.

Hent Danske Byggefags EU-politik for at læse mere.

 

Nyttige links:

Den Europæiske Føderation for Bygnings- og Træarbejdere.